Január 13-án, hétfőn indul az ÉNERŐ-NYERŐ kihívás!

Harminc énerő növelő gyakorlattal készülünk Nektek, hogy megtapasztalhassátok a Bennetek rejlő erőt, olyan eszközöket, melyekhez bátran nyúlhattok, ha feltöltődésre van szükségetek, ha stresszesebb időszakban vagytok, vagy hatékonyabban szeretnétek kommunikálni.
A legtöbb gyakorlat akkor igazán hasznos, és akkor ébreszti fel, mozgósítja az énerőt, ha a mindennapjaid részévé teszed, hiszen a tartós változáshoz rendszerességre, gyakorlásra van szükség. Érdemes ezért úgy nekikezdeni a kihívásnak, hogy átgondolod, miért kezdesz bele, melyek a céljaid rövid-, közép- és hosszútávon, hiszen ez segít abban, hogy elvégezd a gyakorlatokat akkor is, ha éppen lazítanál egy kicsit.
A kitartásotokra, az akaraterőtökre lesz szükségetek ahhoz, hogy mindegyik gyakorlatot kipróbáljátok, és a nektek tetszőket az életetek részévé tegyétek.

Melyek azok a csapdák, amelyek az utatokba állhatnak?
– Hajlamosak vagyunk arra, hogy ha sikeresnek érezzük magunkat – pl. ha egy-egy gyakorlat már a mindennapjaink részévé vált, és tapasztaljuk a kedvező hatásait-, akkor megengedünk magunknak egy kis kilengést, kihagyunk egy-két napot, ami azonban, ha nem vagyunk résen, lassan kikoptathatja az új szokást az életünkből.
– A cél felé közeledvén arra kell vigyáznunk, hogy abbéli örömünkben, hogy közelebb kerülünk a hosszú távú céljainkhoz, ne sürgessük a haladást, ne hagyjuk el a cél eléréséhez szükséges viselkedéseket, ne engedjünk a rövid távú célok elérése nyújtotta kielégülésnek. Figyelni kell erre akkor is, ha rosszul érezzük magunkat, mert az a vágy, hogy most akarjunk jól érezni magunkat ugyancsak az azonnali örömforrások felé terel bennünket.
– Éberségre van szükségünk akkor is, ha úgy érezzük, hogy egyre csak távolabb kerülünk a céljainktól, mert ilyenkor azzal a jelmondattal, hogy „egye-fene” hagyhatjuk a rendszeres gyakorlást, és így még inkább távolodunk a kitűzött céloktól.

Mi az, ami megkönnyítheti a dolgotokat?

– Teremtsd meg a gyakorlatok elvégzésének lehetőségét mind időben, mind térben, és tudatosan kerüld a kísértéseket, pl. ne szervezz programot magadnak estére, ha akkora tervezted be a napi gyakorlatot!
– Beszélgess a céljaidról, hogy egy-egy nehéz pillanatban, legyen, aki támogat!
– És ami a legfontosabb, tudd, önmagadért teszed! 🙂

A kihívás számomra is az, Veletek tartok az elkövetkezendő 30 napban!

Illés Hilda