A mai feladat ugyanazon a nyomvonalon halad tovább mint amit a 3. napon lefektettünk, csak most egy zeneszámnál lényegesen összetettebb dolgot állítunk fókuszba, jelesül egy másik emberrel való kapcsolatot.

Keress egy nyugodt helyet, ahol meg tudod figyelni, mi játszódik benned. Ülj le és lazítsd el az izmaidat. Idézd fel magadban egy ismerősöd arcát, akivel megoldandó dolgod van jelenleg. Figyeld meg, milyen gondolatok és érzések keringenek benned, de ne menj bele a felmerülő részletekbe. Inkább lépj hátrébb tőlük pár képzeletbeli lépést, és innen rátekintve próbáld szemlélni, hogy milyen érzést kelt benned a megidézett személlyel kapcsolatos minden egyes emóció együttesen. Ha megvan, tedd fel a kérdést ami foglalkoztat vele kapcsolatban. Érezd mi megy végbe benned. A válaszokat engedd lassacskán feljönni ebből az érzésből. Ezek lehetnek szavak, képek, szimbólumok. Amikor felbukkannak, ne értelmezd őket, csak fogadd és figyeld meg. Fontos még, hogy ne ragadj le egy-egy momentumnál, engedd áradni őket. Amikor befejezted a folyamatot, le is rajzolhatod vagy leírhatod a tapasztaltakat és nekiállhatsz értelmezni őket.

Ezzel a gyakorlattal kilépünk a megszokott gondolati sémákból és más nézőpontból tekintünk egy adott jelenségre. Olyan összefüggések, viszonyulások merülhetnek fel, amik új megvilágításba helyezhetik az adott kapcsolatot.