A fájdalmas érzések, a tehetetlenség, a harag elengedésében segít az a felszabadító gyakorlat, ha jókívánságot küldesz olyan embereknek, akik iránt nehéz szívvel viseltetsz. Ez nem azt jelenti, hogy szeretned kell a számodra nehéz embereket, mindössze azt, hogy nem dédelgeted a szívedben a haragot. A gyakorlat előtt tisztázd az illetővel kapcsolatos érzéseidet, vedd őket tudomásul, fogadd el, és ne akard erőszakkal megváltoztatni. A mentális jókívánságok küldése által csökkenni fognak a benned levő negatív érzések, gondolatok, vagy legalábbis azoknak az intenzitása, rád való hatása.

  1. Ülj vagy feküdj kényelmesen, és csukd be a szemed.
  2. Gondolj valakire, aki próbára teszi a türelmed, nehezen viseled a társaságát, de akinek valami jót szeretnél kívánni.
  3. Képzeld el, hogy jókedvű vagy, gondolj egy olyan dologra, amit szeretsz csinálni, amikor jól érzed magad.
  4. Magadban mondd el a következőket: Boldog vagyok, egészséges és erős. Sok-sok szeretet, béke és elégedettség járja át a szívem.
  5. Képzeld el, hogy ez az érzés kellemes melegséggé változik, és minél inkább fókuszálsz rá, annál intenzívebbé válik. Szívtájékon kezdődik és szétterjed a testedben a lábujjaidtól a fejed búbjáig. Színe is van, mely kiárad a testedből és betölti a szobát
  6. Képzeld el újra, akinek jókívánságot szeretnél küldeni. Ne feledd, ettől még nem kell megváltoztatnod a vele kapcsolatos érzéseidet. Magadban fordulj így hozzá: Azt kívánom, hogy légy egészséges és elégedett. Remélem biztonságban vagy és béke van a szívedben. (magad is megfogalmazhatod, ahogy szívből szólónak érzed)
  7. Nyisd ki a szemed, végy mély lélegzetet és figyeld meg milyen érzések vannak benned. Változtak? Könnyen vagy nehezen ment a jókívánság küldése? Más színben látod az illetőt?
    Előfordulhat, hogy első alkalommal nem sikerül szívből jót kívánnod, ez teljesen természetes, ne keseredj el, hiszen a kulcsszó itt is a gyakorlás.