A félelmeink – amelyek sokszor teljesen alaptalanok – gyakran útjában állnak legbelsőbb vágyainknak. Szembenézni velük a legelső lépés, ha pedig csak egyet is legyőzünk, az hatalmas ajándék lehet énerőnk megtapasztalása és későbbi megküzdéseink szempontjából.

Ma idézz fel három esetet a múltból, amikor a félelmeid ellenére cselekedtél, vagy nem törődtél a konvenciókkal, illetve azzal, hogy mások mit gondolnak majd.

Válassz ki ezek közül egyet, és elevenítsd fel, milyen érzés volt benned ekkor! Várd meg, míg elég erősen jelentkezik újra ez az érzés. Gondold át, honnan merítetted a bátorságot, mi adott erőt ekkor a lendülethez, hogy megtedd a lépést a félelem ellenében? Végül mit hozott neked ez a helyzet? Esetleg új tapasztalatot, erkölcsi/etikai, netán anyagi hasznot? Van-e benned bármilyen fokú megbánás a bátor lépéssel kapcsolatban? Ha igen, mit tennél ma másként?

Most gondold át, van-e olyan helyzet jelenleg az életedben, amelynél jól jöhetne ez a bátorság és lendület, mint ami akkor volt benned. Mi történhetne, ha meglépnéd ezt a bátor lépést? Mit veszítenél vajon, és mivel lennél gazdagabb, milyen nyereséget hozhatna ez számodra? Van-e bármilyen veszélye ennek a lépésnek, tudod-e ezt kontrollálni, be tudod-e vállalni? Mire lenne szükséged hozzá?

Van-e olyan apró lépés, amelyet akár már ma megtehetnél annak érdekében, hogy meghaladd ezt a félelmet? Ha úgy érzed, kész vagy az első lépés megtételére, és nincs miért tovább halogatni, tedd meg, és élvezd az énerőd megmutatkozását.